Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно палене при студен мотор и обороти :D

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос относно палене при студен мотор и обороти :D

Здравейте колеги!
    Малко глупаво формолирах заглавието на темата, ама нищо

Та въпроса ми е като я запаля и понякога започва едно игране на обороти... Ту падат на 400-500, ту се качват над 1к и аз я изгасям. При повторно палене всичко е 6+. И другия ми въпрос е понякога като тръгна и колата е супер мудна. Натискам педала докрай и след няколко сек започва да ускорява.

Става въпрос за Алфа Ромео 156 1.8 '98

ПС:
    Моля, ако има тема, в която е обяснено защо прави така - да ме информирате и модераторите да изтрият тази
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 144HP 1998

Първоначално публикувано от Seishin Покажи съобщение
    Здравейте колеги!
    Малко глупаво формолирах заглавието на темата, ама нищо

Та въпроса ми е като я запаля и понякога започва едно игране на обороти... Ту падат на 400-500, ту се качват над 1к и аз я изгасям. При повторно палене всичко е 6+. И другия ми въпрос е понякога като тръгна и колата е супер мудна. Натискам педала докрай и след няколко сек започва да ускорява.

Става въпрос за Алфа Ромео 156 1.8 '98

ПС:
    Моля, ако има тема, в която е обяснено защо прави така - да ме информирате и модераторите да изтрият тази
    Колега неотдавна и при мен беше точно така и затова си позволявам за сетен път - дебитомер...
    sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Има писано адски много и по двата въпроса

По втория ти въпрос

http://www.alfa156.net/tech/fr_index...tech/cold.html

По първия,
      http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E1%EB%E5%EC%E0

http://www.alfa156.net/tech/fr_index.html?/tech/idle.html
      Ползвай търсачката. Успех.
      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Благодаря ви много!
        И аз си помислих за дебитометъра, но това не се случва постоянно... А и на скоро й гледахме ЕСU-то с един приятел и нямаше никакви проблеми. Всичко си е 6+ Като се има в предвид, че я взехме на 74к км и вече е на близо 84к км и почти нищо не е барвано. (е само там едни ремонти по скоростния лост и смяна на маслото на ск. кутия и смяна на ремъци и ролки като я взехме). И тези км се оказаха реални, което ме зарадва xD

@Old Fox, благодаря ти за линковете!

Моля някой модератор/админ да изтрие темата!
        Last edited by Seishin; d.m.y г., 15:56.

Comment

@Old Fox, благодаря ти за линковете!
          Пак заповядай
          Само още едно нещо това с км е разисквано много пъти във форума. Няма никво значение на колко км ти е колата, ама никво. И още нещо 11 годишна кола на 74хил. км прави по малко от 7хил.г. годишно, пък аз дето почти не я карам правя повече. Само ти го споменавам. Не споря, ти си знаеш....
          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Дебитомера може да е причина, но може и да не е. Както се оказва не само при мен. Има един колега от форума дето у купихме чисто нов дебитомер. Сложихме го първо на моята и никаква разлика. Сутрин пак гасне. При него го слойихме оправи се вървенето при него понеже неговия беше за смяна, но сутрин и на него му тресе така понякога. При мен всеки ден.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
              Дебитомера може да е причина, но може и да не е. Както се оказва не само при мен. Има един колега от форума дето у купихме чисто нов дебитомер. Сложихме го първо на моята и никаква разлика. Сутрин пак гасне. При него го слойихме оправи се вървенето при него понеже неговия беше за смяна, но сутрин и на него му тресе така понякога. При мен всеки ден.
              Ти по добре иди дай на контакт да ти подкачи помпата!

Шегувам се разбира се... Идеята ти си е много хубава, но все пак пиши какъв е резултата от теста в тази или в другата тема, важно е според мен.
              Have A Nice Day
              o/_______\o
              (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
              []=о===о=[]

Comment

Шибания проблем е времето стопли се и моята започна да го прави от време на време а като беше по студено нямаше грижи а и миналото лято беше така т.е. проблема е в управленирто на двигателе или датчиците нещо се ебават ЕКУ-то прави са ебане или ТПС-а не реагира адекватно при първоначално палене.
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                  Ти по добре иди дай на контакт да ти подкачи помпата!

Шегувам се разбира се... Идеята ти си е много хубава, но все пак пиши какъв е резултата от теста в тази или в другата тема, важно е според мен.
                  Цял ден това правя бе брато. Преди половин час ходих. На всеки час ходя давам по 3, 4 пъти контакт да подкачи хубаво. В 17:00 е часът на истината. Ако пак изгасне тоя път довечера отивам да правя това после ще ме правят ето така и на края ето така

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                  Шибания проблем е времето стопли се и моята започна да го прави от време на време а като беше по студено нямаше грижи а и миналото лято беше така т.е. проблема е в управленирто на двигателе или датчиците нещо се ебават ЕКУ-то прави са ебане или ТПС-а не реагира адекватно при първоначално палене.
                  Сега ше ти кажа, че съм проверил всичко. ТПС м е чисто нов. При много студено време ЕКУ-то обогатява сместа много като увеличава времето за впръскване. И ако има въздух по системата той се разкарва бързо. Поне таква ми е логиката, защото сутрин като разкача температурния датчик колата пари без проблеми, държи обороти и всичко е ок. Ако се окаже проблема с връщането на горивото обратно ще видя дали може да се разгллоби клапанчето дето е на самата помпа и ако не може си слагам едно външно и спирам да се ядосвам.

Днес се сетихм че другия вариант за тест е като се разивя капачката на рейката сутрин дава се на контакт и се натиска вентила да се обезвъздуши хубаво. И тогава да се пали. В смисъл за пробата де. Ако тази вече се ебне пак и не запали от раз утре това ше пробвам. С един хубав парцал около щуцера на рейката да не олея мотора и ще източа 200 - 300 грама първо и тогава ще паля. Но нека видим все пак след половин час как ще запали.
                  Last edited by oem; d.m.y г., 16:40.

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                    Пак заповядай
                    Само още едно нещо това с км е разисквано много пъти във форума. Няма никво значение на колко км ти е колата, ама никво. И още нещо 11 годишна кола на 74хил. км прави по малко от 7хил.г. годишно, пък аз дето почти не я карам правя повече. Само ти го споменавам. Не споря, ти си знаеш....
                    Съгласен съм за км-те, но просто бях радостен, защото не е карана много. Смисъл на реалните си км е, а не е нулиран километража

Явно колата не е карана мн мн в италия, пък и аз не я карам много много Е верно за една година сме изминали близо 10к км

А от относно дебитометъра. Не вярвам да е от него. Поне като гледахме ECU-то с един приятел всичко си беше 6+.

Comment

Съгласен съм за км-те, но просто бях радостен, защото не е карана много. Смисъл на реалните си км е, а не е нулиран километража

Явно колата не е карана мн мн в италия, пък и аз не я карам много много Е верно за една година сме изминали близо 10к км

А от относно дебитометъра. Не вярвам да е от него. Поне като гледахме ECU-то с един приятел всичко си беше 6+.
                      Като за начало смени бензина и зареди един резервоар 100 октана при някой колеги има изчезване на проблема след смяна на бензина и при мен беше така в началото сипвам 98 гасне сипвам 100 патрон.
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                        Като за начало смени бензина и зареди един резервоар 100 октана при някой колеги има изчезване на проблема след смяна на бензина и при мен беше така в началото сипвам 98 гасне сипвам 100 патрон.
                        Аз по принцип зареждам само Shell V-Power, който се оказа 95 октанов. Коя бензиностанция предлага 100 октанов бензин?

ПП:
                        Верно, че и преди ми правеше така като слагах някакав нискооктанов бензин. Даже при спряло положение на свободна ми играеха яко оборотите.
                        Last edited by Seishin; d.m.y г., 16:44.

Comment

Няма ве. Аз сипвам 98 по принцип от Лукойл. Държа да отбележа, че с 98 върви по-добре от 100 на ЕКО. Сипах оня ден ЕКО 100. Едно, че колатя се спъна с него, друго, че проблема си го има пак само дето с по-малко детонации. При мен е трагедия. При мен не тресе мотора. А гасне. 2 секунди след като е запален направо угасва. Иначе колата пали от четвърт оборот. Само чуквам и запалва. Вдига 1200 оборота и веднага изгасва.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                            Няма ве. Аз сипвам 98 по принцип от Лукойл. Държа д аотбележа, че с 98 върви по-добре от 100 на ЕКО. Сипах оня ден ЕКО 100. Едно, че колатя се спъна с него, друго, че проблема си го има пак само дето с по-малко детонации. При мен е трагедия. При мен не тресе мотора. А гасне 2 секунди салед като е запален направо угасва.
                            Гадно колега :/ Дано я оправиш скоро!

Иначе в България не може да се каже, че има качествен бензин.... Казват, че е 98 - 100 октана, но дали е?!

ПП:
                            бтв на каква цена е 98 октановия в Лукойл-а и 100 октановия в ОМВ-то?

Comment

Гадно колега :/ Дано я оправиш скоро!

Иначе в България не може да се каже, че има качествен бензин.... Казват, че е 98 - 100 октана, но дали е?!

ПП:
                              бтв на каква цена е 98 октановия в Лукойл-а и 100 октановия в ОМВ-то?
                              А98 - 2.00 лв./л. с карта за отстъпка 1,95 лв./л.
                              Kinitron 100 - 2.05 лв./л.

М/у другото с на ЕКО 100 ми гори с литър по-малко ама и не върви колата бе. С 98 направо лети. Не знам на какво се дължи това.

Comment

Working...
                              X